Hvac Hakkında Herkesin Anlayabileceği Harika Tavsiyeler ve Fikirler



HVAC hizmeti ve sözleşmesi, hakkında hiçbir şey bilmediğiniz bir şey değildir. Bu gerçek bozulduğunda sorunlu olabilir.


Yaz mevsiminden önce kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim biçimlerinizi ünitenizden farklı bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Bağlantı noktalarını kaplayan kauçuk veya metal kapak göreceksiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı, her porta 10 damla damlatarak kullanın.


Dış ünitenizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


HVAC sistemini yılda iki kez servise götürün. Bu sonbaharda ve ilkbaharda tekrar gerçekleşmelidir.


Soğuyunca dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin yıllarca iyi çalışmasını sağlayabilir ve onarımlardan çok tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenin basit bir yoludur. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Evinizin tehlikeli derecede sıcak olmasına asla izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde evinizi yalnızca 20 derece kadar soğutabildikleri için sınırlıdır. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, yalnızca 80'e veya üstüne düşürecektir. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, termostatınızdaki ayarı fan ayarına değiştirin ve bu, kompresörü devre dışı bırakacaktır. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Müşterilerin deneyimlerini farklı hizmetlerle paylaşmalarına izin veren epeyce site var. En iyi işe alma kararlarını vermek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri içeren yüklenicileri bulmanın bu yöntemi.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten teklif aldığınızdan emin olun. Bu şekilde tonlarca para biriktirmelisiniz. Makul olarak hangi fiyatı ödemeyi bekleyebileceğinize karar vermek için en azından bir avuç yükleniciyi aramak istiyorsunuz.


Mevcut sisteminizin verimli çalışmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin.


Evinizin hangi yöne bakacağını belirleyin. Eviniz zaten ne kadar soğuksa, klimanızın çalışması için o kadar az zaman kalacaktır.


HVAC ünitesinden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, bir engel olup olmadığını görmek için hemen bakın. Bazen soğutma sistemi fanlarına giren döküntüler. Uzmanları aramadan önce bunu kontrol edin.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Oda alanının kare alanı başına yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Ünite birkaç odayı soğutacaksa, bunların kare görüntülerini birlikte eklediğinizden emin olun.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, ünitenizin en iyi durumda çalıştığı en basit şeydir.


Bir HVAC yüklenicisini düşündüğünüzde daima bazı referanslar alın.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. Ne olursa olsun evinize istedikleri zaman ulaşabilmeleri gerekir.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ve yakıt gibi öğeler için sizden fazla ücret almaya çalışacaktır. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.


Bu üniteler, katı verimlilik yönergelerini karşılayan enerji ürünleridir. Yönergeler Amerika Birleşik Devletleri tarafından değerlendirilir. Çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para biriktirmenize yardımcı olabilir.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu sızdıran kanallar, sahip olduğunuz toplam kullanım maliyetlerinin dörtte birine kadar ekleyebilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve bu, kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenizi sağlar.


Isıtma kanallarını zaman zaman temizleyerek sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın. Kanallara sık sık düzenli olarak bakın, böylece herhangi bir sorun olmadığından emin olabilirsiniz. Hasar gören kanallar ısınmanızı artırabilir çünkü alanı sıcak tutmak için daha fazla ödeme yapmanız gerekir.


Isıtma veya klima arızalandığında, bir ev sahibi hemen hoşnutsuz olur. Bununla birlikte, konu hakkında iyi bilgilendirilirlerse, süreç daha sorunsuz olabilir. Gerektiğinde bunlara başvurabilmek için bu ipuçlarını elinizin altında tutun.


Daha fazla oku: eca panel radyatör

Comments