Hvac Hakkında Harika Tavsiyeler İçin Buraya Bakın



Kendinizi en iyi konuma getirmek için bu yararlı ipuçlarını izleyin.


Birisini düzeltmesi için aramadan önce şu anda ne tür bir HVAC sisteminiz olduğunu öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir müteahhitin mevcut kurulumunuzu görmediyse size telefonda bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her bahar fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerini üniteden uzak bir yöne yöneltin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Dış HVAC üniteleriniz ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yapraklar dökülmeye başladığında, ızgarayı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın engelsiz hava akışına ihtiyacı vardır ve birikinti bu hava akışını engelliyorsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini her yıl bir kez yağlayın. Kauçuk veya metal kapaklarla kaplı bu girişleri kolayca bulabilirsiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış üniteleri gölgeli yerlere yerleştirin.


Isıtma ve soğutma sisteminizi yılda en az iki kez kontrol ettirin. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerinizi kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, ünitenizin onarım maliyeti olmadan yıllar boyunca iyi çalışmasını sağlayabilir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu olursa, kompresörü devre dışı bırakmak için termostatınızı sadece fana değiştirmeyi deneyin. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


İyi kurulmuş şirketlerin geçmiş kayıtları vardır. Yeni başlayan yeni bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Çok sayıda fiyat teklifi isteyerek büyük miktarda tasarruf etme potansiyeline sahipsiniz. Uygun fiyatların ne olduğunu öğrenmek için 5 ila 6 müteahhit ile iletişime geçmelisiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışması için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizi olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan boşluğunuzu kullanabileceğinizi bile bulabilirsiniz.


Ünitenizin nefes almadığını düşünüyorsanız herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, test enerji tasarrufu olarak kendini amorti edecektir.


Havayı içeride tutmak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları sizin için test etmesi için bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test ettirebilirsiniz ve çoğu zaman bu test ücretsizdir.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC şirketi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizle herhangi bir olası arızayı hızlı bir şekilde teşhis etmede sorun yaşamayacaktır. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra hemen halledilmesi gerekir.


HVAC sisteminiz, evinizdeki sıcaklığı siz ve aileniz için konforlu hale getiren şeydir. Düzgün bir şekilde bakımını yapmazsanız, o zaman eviniz olmak için iyi bir yer değildir. Bu tür şeylerin olmasına izin vermeyin ve HVAC sisteminizin size mükemmel hizmet vereceğinden emin olmanıza yardımcı olması için buradaki tavsiyeleri kullanın.


Daha fazla oku: eca şofben


Comments