Hangi HVAC Stratejisinin Sizin İçin En İyi Olduğunu Nasıl Öğrenebilirsiniz?



HVAC sistemi düzgün çalışmadığında birçok ev sahibi için nereye gideceklerini bilmek kolay değildir. Kendinizi bununla ilgili bir sorun yaşamamak için, konuya alışmak için biraz zaman harcamak faydalı olacaktır. Bu makale, ev sahiplerinin ihtiyaç duydukları uygun yardımı almalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye gerekli bilgileri vermenize yardımcı olacaktır.


HVAC sisteminiz size sorun veriyorsa, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpmayın. Çim biçimlerinizi ünitenizden farklı bir yöne yöneltin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini her yıl bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal kapaklarla kaplıdır. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Soğuyunca dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hava 60 derece Farenheit'in altına düştüğünde yapılmalıdır.Bu, sisteminizin yıllarca çalışmasına yardımcı olur ve onarımlarda çok tasarruf etmenizi sağlar.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir.Bu aynı zamanda kış aylarında da içeride kalmanıza yardımcı olacaktır.


Eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni başlayan deneyimsiz bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Bugünlerde insanlara müteahhitlerle yaşadıkları deneyimler hakkında yorum yapma fırsatı veren çok sayıda site var. Bu, birlikte çalışmanız gereken ve çalışmadığınız kişileri bulmanın mükemmel bir yolu olacaktır.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız, biraz nakit biriktirmelisiniz. Ne ödemeniz gerektiğini belirlemek için en az beş yükleniciden fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Ünitenizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları giderdiğinizde, testin kendi masrafını karşıladığını göreceksiniz.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinize daha az ısı geliyorsa, AC'niz daha az çalışacaktır.


Hava girmemesi için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir şeyleri test etmesi için birini de kiralayabilirsiniz ve çoğu zaman testin hiçbir maliyeti yoktur.


Bir ünite satın almadan önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Genelde, oda alanının fit karesi başına 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, tüm alanı birleştirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin genel olarak sizin için iyi çalışmasını sağlamanın kolay bir yoludur.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını sağlar. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle herhangi bir olası arızayı da kolayca teşhis edecektir. Sorun tanımlandıktan sonra, olabildiğince hızlı bir şekilde çözebilmeleri gerekir.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışmak için gereken türden deneyime sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Her zaman bir yükleniciden referans isteyin.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. İster sıcak hava dalgası sırasında ister korkunç bir kar fırtınası sırasında, orada ihtiyaç duyduğunuzda evinize ulaşabilmelidirler.


Bazı müteahhitler sizden malzeme ücretleri ve yakıt ücreti almaya çalışacaktır. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunların önlenmesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima kontrol edin.


Kurulmuş programlanabilir bir termostatı düşünün Bu, optimum performans sağlamak için ayarlarınızı sürekli olarak düzenlediği için faturalarınızdan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Konforlu olmak istiyorsanız, evin ısıtma ve soğutma sistemi bir bütündür. Bununla birlikte, vaktinden önce doğru bilgiyle kendinizi silahlandırarak, bu korkunç bir durum olmak zorunda değildir. Bu makaledeki öneriler, ev sahiplerine HVAC hizmetlerindeki kararlarında yardımcı olabilir.


Daha fazla oku: ucuz kilima


Comments