Bu HVAC Tavsiyesi Sayesinde Daha İyi Seçimler Yapın



Bu makale onu daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.


HVAC'niz size sorun veriyorsa, bir profesyoneli aramadan önce evinizi gezmeyi deneyin. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce ne yapmak istediğinizi bilin. Yüklenicinin mevcut kurulumunuzu görmediyse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için daha zor olacak.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Kondansatör ünitelerinizdeki kalıntıları temizleyin. Bir fırtınadan sonra döküntü birikebilir ve bu, sisteminizin iç işleyişini bozabilir ve ünitenize neden olabilir.


Dış HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını düşürmeye başladığında zarar görebilir. Sonbaharda fan ızgaranızı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve eğer birikinti bu hava akışını engelliyorsa, ünitede birçok baş ağrınız olacaktır.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Kauçuk veya metal kapaklarla kaplı bu girişleri kolayca bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu ayrıca kış aylarında ısınan havanın içeride tutulmasına yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'ye ve eski müşteriler tarafından yayınlanan çevrimiçi incelemelere göz atın. Bunları önceden yapmak, daha iyi bir karar vermenizi sağlayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızı fana takın. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Bu günlerde müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına izin veren birkaç site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve en iyi işe alma kararlarını vermeniz gereken kişileri bulmak için kullanışlıdır.


Klima alışverişi gerektiren yaşam alanını ölçün. Alanın kare alanı başına genellikle 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Ünite birkaç odayı soğutacaksa, bunların kare görüntülerini birlikte eklediğinizden emin olun.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, yapabileceğiniz kolay bir şeydir ve ünitenizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.


Bir köşeye yerleştirilmesi gerekiyorsa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Bazı müteahhitler, malzeme ücretleri ve yakıt için sizden fazla ücret almaya çalışır. Temelleri kapsayan bir sözleşme, böyle bir şey gerçekleştiğinde size gerçekten yardımcı olacaktır.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün.Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima kontrol edin.


Bu, bir evi rahat tutmak için sisteminizin BTU'sunun kaç BTU'ya ihtiyacı olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminizin dinlenmesini sürekli olarak ayarladığından, faturalarınızda önemli ölçüde tasarruf sağlayabilir.


Hanelerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu, hizmet maliyetlerinizin% 25'ini artıracaktır. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Energy Star ürünlerini kuran ve kullanan bir yüklenici kullanın. Bu, ürünün gerektirdiği şeyin, onsuz olanlara göre daha verimli olmasını sağlayacaktır. Bu, yıl boyunca ısıtma ve soğutma faturalarınızdan daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Isıtma kanallarını temizleyerek sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın. İyi durumda olduklarından emin olmak için kanallara bakın. Hasarlı kanallar, sıcak havayı boşa harcayarak enerji faturanızı artırabilir.


Kondenser ünitenizin korunduğundan emin olun. Bu, kondansatör ünitesi üzerine bir yalıtım örtüsü yerleştirilerek gerçekleştirilebilir.


Sizin de görebileceğiniz gibi, bilgi anlamada uzun bir yol kat ediyor. Araştırmanızı yapın ve karşılığını alın. HVAC sisteminiz üzerinde çalışmaya harcadığınız zamanı iyileştirmek için bu ipuçlarını kullanın.


Daha fazla oku: eca radyatör fiyat listesi

Comments