İşte İnternette Başka Bir Yerde Bulunmayan Basit HVAC Önerisi



HVAC ile ilgili her şeyin karmaşık olduğunu düşünebilirsiniz. Bunun nedeni, eldeki doğru bilgilerde çok fazla bilginin mevcut olmasıdır.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yüklenicinizin yeterince hazırlanacak bilgilere sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olur.


HVAC'nizle mücadele ediyorsanız, bir müteahhit çağırmadan önce evinizi kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çimleri üniteden bir yönde yönlendirin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olacak basit bir yoldur. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Ev sıcaklığınızın tehlikeli derecede yükselmesine izin vermeyin. Bir AC ünitesi, iç sıcaklığı kısa bir süre içinde yirmi derece düşürecektir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, sadece 80 derecenin biraz üzerine kadar soğutabilirsiniz. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunun olduğunu görürseniz, termostatınızı yalnızca fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Eviniz için hangi boyutta ünitenin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Bir HVAC yüklenicisi bulabilmek için etrafa sorun. Geçmişte yaptıkları işten memnun olan insanlar genellikle bunu anlatmaya isteklidirler. Bu aynı zamanda kaçınmanız gereken şirketlerin bazı isimlerini anlamanıza da yardımcı olabilir.


Müşterilerin farklı hizmetlere ilişkin deneyimlerini paylaşmasına olanak tanıyan birçok inceleme sitesi vardır. Bu yöntem, kaçınmak istediğiniz tüm bilgilerle çalışma isteğinizi sağlar.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Çok sayıda fiyat teklifi isteyerek epeyce tasarruf edebilirsiniz. Yaklaşık 5 müteahhit arayınız böylece fiyatları alabilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarısı sıcakken evinizin serinliği arasında bir bariyer görevi görecektir. Hatta tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


HVAC ünitesinden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, hemen tıkanmaları arayın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir müteahhide harcama yapmadan önce kendiniz kontrol edin.


Havayı içeride tutmak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bir profesyonel de bunları sizin için ücretsiz olarak test edebilir.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Aşağıdaki formülü kullanarak bunu kolayca hesaplayabilirsiniz: Uzayın her kare alanı için 20 BTU. Birden fazla oda klima servisine ihtiyaç duyuyorsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizle ilgili herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu bildiklerinde, hızlı ve verimli bir şekilde düzeltmeleri gerekir.


Her zaman bir yükleniciden referans isteyin.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri için ek ücretler eklemeye çalışacaktır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Artık bu makaleyi bitirdiğinize göre, HVAC hakkında daha önce bilmediğiniz bazı şeyleri biliyorsunuz. İyi yapmak için motive olmadığınız sürece bu tür şeylere girmek zor olabilir, bu nedenle doğru yönde başlamak için bu tavsiyeyi kullanın. Bu makaleyi bulduğunuz için mutlu olacaksınız.


Daha fazla oku: eca şofben fiyatları


Comments