Bu Makalede HVAC İhtiyaçlarınız İçin Premium İpuçları Var



HVAC hakkında çok fazla şey öğrenmenin neredeyse imkansız olduğunu düşünebilirsiniz. Bu makaledeki bilgileri gözden geçirirseniz, durum bu olmayacaktır. Bu tavsiye, HVAC sisteminizde basit onarımlar söz konusu olduğunda tüm acemilere yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisini seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzu görmedikleri takdirde size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Yaz vaktinden önce fan kanatlarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Harici kondenser ünitelerini düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Rüzgarlı ya da yağmurdan hemen sonra olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminize bir anahtar atabilir. Ünitenizde bir felakete neden olabilir.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şey kırılmaz. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Ağaçlardan düşen yapraklar sisteminize zarar verebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın engelsiz hava akışına ihtiyacı vardır ve birikinti bu hava akışını engelliyorsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktaları genellikle kauçuk veya metal bir kapakla kapatılır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


Ziyaret sırasında müteahhit parçaları yağlayacak, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecek. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu olursa, kompresörü devre dışı bırakmak için termostatınızı yalnızca fana çevirin. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


Eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Bir süredir var olan şirketlerin geçmiş kayıtları var. Yeni başlayan deneyimsiz bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Etrafa sorun, böylece saygın bir HVAC yüklenicisi arıyorsunuz. Harika bir hizmet almış insanlar genellikle bunu anlatmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu ayrıca, ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken işletmelerin adlarını almanın harika bir yoludur.


Artık müşterilerin farklı hizmetlerle deneyimleri hakkında konuşmalarına izin veren pek çok site var. Bu, birlikte çalışmanız gereken ve çalışmamanız gereken kişileri bulmak için mükemmel bir yol olacaktır.


Yeni bir HVAC ünitesi satın almak istiyor musunuz? Birkaç önemli şeyi saklayabilirsin. Gereksinimleriniz için biraz fazla küçük olmaktan çok biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmanız akıllıca olacaktır.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Ödemeyi bitirirseniz, bu test kendi masrafını karşılayacaktır.


Evinizin hangi yöne bakacağını belirleyin. Evinize daha az ısı geliyorsa, AC'niz daha az çalışacaktır.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, ünitenizin iyi çalışır durumda çalıştığı en basit şeydir.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizle ilgili herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Bilginin parçalanması, ünitenizi daha iyi anlamanıza yardımcı olmalıydı. Bu ipuçlarını kullanırsanız, işler sorunsuz gidecektir. Sonunda para tasarrufu yapacak ve baş ağrılarını durduracaksınız.


Daha fazla oku: doğalgazlı şofben fiyatları


Comments