Bu Makale Sayesinde Daha İyi HVAC Başarısı Elde Edin



İlk başta HVAC hakkında her şeyi öğrenecek çok şey var gibi görünebilir, ancak bu tavsiyeye uymak için biraz zaman ayırmanız gerektiğini biliyorsanız, durum böyle olmak zorunda değildir. HVAC sisteminizle ilgili bu tavsiye.


HVAC'nizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, onarım için birisiyle iletişime geçmeden önce tüm evi kontrol edin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında fan bıçaklarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şey kırılmaz. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çiminizi üniteden bir yöne doğru yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapağa sahip oldukları için bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Servis kontrolü sırasında profesyoneller, sistemin motorunu inceleyerek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayarak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayarak yardımcı olabilir. Bu birkaç basit şey, sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


Arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan müteahhit tavsiyeleri isteyin. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu konuda bildikleri bilgileri paylaşmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu ayrıca, ne pahasına olursa olsun hangi yüklenicilerden kaçınmanız gerektiği konusunda iyi bilgiler sağlamanıza yardımcı olabilir.


İnsanlara aldıkları hizmet hakkında yorum bırakma fırsatı veren birçok çevrimiçi web sitesi var. Kaçınmak istediğiniz tüm bilgilerle uğraşmakla ilgilendiğiniz yüklenicileri bulmanın bu yöntemi.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Fiyat teklifleri için farklı şirketleri aradığınızda tonlarca tasarruf edebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az beş müteahhit aramak isteyebilirsiniz.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olur. Hatta doğru yapılırsa tavanınızı yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizi daha verimli hale getirmek için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinize daha az ısı geliyorsa, AC'niz daha az çalışacaktır.


HVAC sisteminiz herhangi bir türde tıklama sesi üretiyorsa, bir engel olup olmadığını görmek için hemen bakın. Sorun, soğutma sisteminin fanlarına çarpan döküntü olabilir. Bir yüklenici ile iletişim kurarak zaman kaybetmeden önce kontrol edin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, yapabileceğiniz en basit şeydir ve ünitenizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Teknisyenler de size yardımcı olmalı ve mümkün olan en iyi seçenekleri sunabilmelidir. Hızlı bir teşhisin ardından, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Daima bir HVAC yüklenicisinden referanslar isteyin.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. İster sıcak hava dalgası sırasında ister korkunç bir kar fırtınası sırasında, ihtiyacınız olduğunda yanınızda olmalıdırlar.


Bazı müteahhitler, yakıt ücretleri için iş tamamlandıktan sonra sizi fazla ücretlendirmeye çalışır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak bu tür sorunlardan kaçınmanıza izin verecektir.


Umarım, bir bütün olarak HVAC üniteleri ile artık kendinizi daha rahat hissedersiniz. Elinizdeki konu hakkında kendinizi eğitirseniz, istediğiniz sonuçları alabilmelisiniz. Akıllıca kullanılırsa, bu biraz para kazanmanın basit bir yolu olabilir.


Daha fazla oku: en ucuz klima fiyatları


Comments